- 65 tys. respondentów w bazie
    - 25 tys. firm i instytucji
    - 30 tys. badań rocznie
     

    Postawy i zachowania konsumentów wobec żywności tradycyjnej o regionlanym charakterze

    Jestem pracownikiem naukowym Politechniki Rzeszowskiej i zwracam się do Pani/Pana z prośbą o wzięcie udziału w badaniach prowadzonych w Katedrze Gospodarki Żywnościowej i Towaroznawstwa. Mają one na celu poznanie opinii konsumentów na temat polskiej żywności o tradycyjnym i regionalnym charakterze. Przykładami takich produktów są m.in. oscypek, miód wrzosowy z Borów Dolnośląskich, obwarzanek krakowski, kluski śląskie, kindziuk, sękacz podlaski, andruty kaliskie, wielkopolski ser smażony, kiełbasa lisiecka, pieróg lubelski, olej roztoczański, sójki mazowieckie, proziaki, kiełbasa z Markowej, podkarpacki miód spadziowy... Ankieta ma charakter anonimowy, a jej wyniki zostaną wykorzystane wyłącznie do celów naukowych. Niezwykle istotne jest by wypełniając formularz pamiętać, że nie ma właściwych i niewłaściwych odpowiedzi i że każda (wyrażająca zarówno pozytywne, jak i negatywne odczucia) ma dla badającego walor poznawczy. Dlatego ważne jest by NIE POMINĄĆ żadnego pytania i by odpowiedzi odzwierciedlały Pani/Pana OSOBISTE opinie i odczucia. Zawarcie w ankiecie kilku pytań podobnie brzmiących jest zabiegiem celowym i wynika z zakodowania w niej 4 modeli postaw, gdzie modele 2, 3 i 4 stanowią modyfikacje modeli nr 1. Z faktu wykorzystania 4 różnych modeli postaw wyniaka także długość ankiety. Odpowiedź na wszystkie pytania powinna zająć około 20 minut. mgr Iwona Oleniuch Katedra Gospodarki Żywnościowej i Towaroznawstwa Politechnika Rzeszowska

    Spośród poniższych 9 odpowiedzi proszę wskazać TYLKO DWIE NAJWAŻNIEJSZE dla Pani/Pana wartości. Przy nich proszę wpisać odpowiednio cyfry: 1 dla ważniejszej i 2 dla drugiej w kolejności z dwóch przez siebie wybranych.

      Pytanie numer 1 z 5  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Spośród poniższych wartości proszę zaznaczyć te, którymi kieruje się Pani/Pan w CODZIENNYCH wyborach żywności (można zaznaczyć więcej niż jedną wartość):

      Pytanie numer 2 z 5  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    W poniższych pytaniach proszę zaznaczyć tylko JEDNĄ odpowiedź – najlepiej oddającą Pani/Pana odczucia. Uważam, że kierowanie się w pierwszej kolejności smakiem przy wyborze żywności jest:

      Pytanie numer 3 z 5  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Przykładanie wagi do higieny i bezpieczeństwa żywności jest dla mnie:

      Pytanie numer 4 z 5  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Dbanie o sylwetkę jest dla mnie:

      Pytanie numer 5 z 5  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)




    Pozostałe usługi

    • Zbieranie ocen produktów, usług, nazw, reklam
    • Sprawdzanie satysfakcji klientów z usług i produktów
    • Ocena szkoleń i kursów, ocena postępów prac