- 65 tys. respondentów w bazie
    - 25 tys. firm i instytucji
    - 30 tys. badań rocznie
     

    Żywność funkcjonalna w życiu ludzi aktywnych zawodowo

    Witam. Jestem studentką IV roku Technologii Żywności i Żywienia Człowieka. Ankieta przedstawiona Państwu poniżej jest niezbędnym elementem do mojej pracy inżynierskiej. Celem tej ankiety jest ocena świadomości konsumenckiej grupy ludzi czynnej zawodowa pod względem znajomości asortymentu żywności funkcjonalnej i jego przeznaczenia. Proszę o odpowiedź na każde pytanie, abym rzetelnie mogła wykorzystać ankietę w badaniach. Zgodnie z wypracowanym przez program badawczy Functional Food Science in Europe pojęcie żywności funkcjonalnej sformułowane jest w następujący sposób: „Żywność może być uznana za funkcjonalną, jeśli udowodniono jej korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji organizmu ponad efekt odżywczy, który to wpływ polega na poprawie stanu zdrowia, samopoczucia i/lub zmniejszaniu ryzyka chorób. Żywność ta musi przypominać postacią żywność konwencjonalną i wykazywać korzystne oddziaływanie w ilościach, które oczekuje się, że będą normalnie spożywane z dietą – przy czym nie są to tabletki ani kapsułki, ale część składowa prawidłowej diety”

    Wiek:

      Pytanie numer 1 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Płeć:

      Pytanie numer 2 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Miejsce zamieszkania

      Pytanie numer 3 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Czy uwzględnia Pan/Pani w swojej diecie żywność funkcjonalną?

      Pytanie numer 4 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Z jakiego źródła czerpie Pan/ Pani informację na temat żywności funkcjonalnej?

      Pytanie numer 5 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Czy zwraca Pan/Pani uwagę na wartość odżywczą podaną na etykiecie produktów?

      Pytanie numer 6 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Czy według Pana/Pani stosuje Pan/Pani zbilansowaną dietę?

      Pytanie numer 7 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Czy prowadzenie aktywnego trybu życia jest dla Pana/Pani ważnym elementem mającym wpływ na stan zdrowia?

      Pytanie numer 8 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Jakie cechy kojarzą się Panu/Pani z żywnością funkcjonalną ?

      Pytanie numer 9 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Jakie pojęcie wg Pana/Pani idealnie cechuje żywność funkcjonalna?

      Pytanie numer 10 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Czy według Pana/Pani uprawiając sport powinniśmy spożywać żywność funkcjonalną?

      Pytanie numer 11 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Czy według Pana/Pani kobiety w ciąży powinny spożywać żywność funkcjonalną?

      Pytanie numer 12 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Czy według Pana/Pani wzbogacanie żywności jest korzystne dla zdrowia?

      Pytanie numer 13 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Które z wymienionych poniżej pojęć nie jest dla Pana/Pani obce?

      Pytanie numer 14 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Co według Pana/Pani powoduje dodatek błonnika?

      Pytanie numer 15 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Jak według Pana/Pani można zmniejszyć niedobory składników odżywczych w diecie?

      Pytanie numer 16 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Który z poniżej wymienionych procesów wg Pana/Pani ma niekorzystny wpływ na zdrowie?

      Pytanie numer 17 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Jakie produkty według Pana/Pani można zaliczyć do żywności funkcjonalnej?

      Pytanie numer 18 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Na który, z wymienionych poniżej elementów zwraca Pan/Pani uwagę podczas dokonywania zakupów?

      Pytanie numer 19 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Ile średnio miesięcznie wydaje Pan/Pani na jedzenie?

      Pytanie numer 20 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Jakie są Pana/Pani powody zakupu żywności funkcjonalnej ?

      Pytanie numer 21 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    22. Czy korzystając z żywności funkcjonalnej zauważył Pan/Pani wpływ na własny organizm?

      Pytanie numer 22 z 22  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)




    Pozostałe usługi

    • Zbieranie ocen produktów, usług, nazw, reklam
    • Sprawdzanie satysfakcji klientów z usług i produktów
    • Ocena szkoleń i kursów, ocena postępów prac