- 65 tys. respondentów w bazie
    - 25 tys. firm i instytucji
    - 30 tys. badań rocznie
     

    Ocena wiedzy studentów na temat naturalnej żywności funkcjonalnej

    Witam. Jestem studentką II roku studiów magisterskich kierunku dietetyka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego. Poniższa ankieta ma na celu ocenę wiedzy studentów na temat naturalnej żywności funkcjonalnej Przeprowadzana jest ona anonimowo, a uzyskane wyniki posłużą do napisania pracy magisterskiej. Proszę o rzetelne wypełnienie ankiety zgodnie z instrukcjami przy poszczególnych pytaniach. Z góry dziękuję za czas poświęcony na wypełnienie kwestionariusza.

    Wybierz swoją płeć

      Pytanie numer 1 z 20

    Podaj swój wiek

      Pytanie numer 2 z 20

    Rok studiów

      Pytanie numer 3 z 20



    Stopień

      Pytanie numer 4 z 20

    Tryb

      Pytanie numer 5 z 20

    Kierunek

      Pytanie numer 6 z 20



    Nazwa Uczelni

      Pytanie numer 7 z 20



    Poniżej przedstawiono stwierdzenia dotyczące żywności funkcjonalnej. W każdym z nich według własnej wiedzy proszę zgodzić się ze stwierdzeniem (odpowiedź „Tak”), nie zgodzić (odpowiedź „Nie”) lub zaznaczyć brak wiedzy w danym zagadnieniu ( odpowiedź „Nie wiem”)

      Pytanie numer 8 z 20

      Tak Nie Nie wiem
    Żywność funkcjonalna to produkty zmodyfikowane w trakcie produkcji poprzez dodanie substancji o korzystnym działaniu na organizm
    Żywność funkcjonalna to produkty zmodyfikowane w trakcie produkcji poprzez usunięcie substancji o szkodliwym działaniu na organizm
    Do żywności funkcjonalnej zalicza się produkty naturalnie bogate w składniki bioaktywne
    Do żywności funkcjonalnej zalicza się suplementy diety
    Żywność funkcjonalna ma korzystne działanie na organizm człowieka
    Regularne spożycie żywności funkcjonalnej zmniejsza ryzyko chorób metabolicznych
    Do żywności funkcjonalnej zalicza się wszystkie produkty zawierające składniki o korzystnym działaniu na organizm bez względu na ich stężenie w produkcie
    Żywność funkcjonalna przeznaczona jest tylko dla wybranych grup ludności

    Spośród wymienionych bioaktywnych składników żywności proszę wskazać te które są dla Pani/Pana znane (można wskazać więcej niż jedną odpowiedź):

      Pytanie numer 9 z 20

    Spośród podanych grup produktów proszę wybrać tę która zawiera TYLKO naturalną żywność funkcjonalną:

      Pytanie numer 10 z 20

    Do napojów zaliczanych do grupy naturalnej żywności funkcjonalnej należy:

      Pytanie numer 11 z 20

    Spożywanie pełnoziarnistych produktów zbożowych wpływa na:

      Pytanie numer 12 z 20

    Oleje tłoczone na zimno zaliczane są do naturalnej żywności funkcjonalnej dzięki swojemu działaniu polegającemu na:

      Pytanie numer 13 z 20

    Regularne spożywanie żywności bogatej w przeciwutleniacze:

      Pytanie numer 14 z 20

    Grupa produktów o największej zawartości przeciwutleniaczy to:

      Pytanie numer 15 z 20

    Dobrym źródłem błonnika pokarmowego są:

      Pytanie numer 16 z 20

    Fermentowane produkty mleczne to dobre źródło:

      Pytanie numer 17 z 20

    Dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 są:

      Pytanie numer 18 z 20

    Likopen, czerwony barwnik warzyw i owoców w największym stężeniu znajduje się w:

      Pytanie numer 19 z 20

    Skąd Pan/Pani czerpie wiedzę na temat naturalnej żywności funkcjonalnej? (można wybrać więcej niż jedną odpowiedź)

      Pytanie numer 20 z 20




    Pozostałe usługi

    • Zbieranie ocen produktów, usług, nazw, reklam
    • Sprawdzanie satysfakcji klientów z usług i produktów
    • Ocena szkoleń i kursów, ocena postępów prac