- 65 tys. respondentów w bazie
    - 25 tys. firm i instytucji
    - 30 tys. badań rocznie
     

    Ocena stanu wiedzy osób biegających amatorsko na temat stresu oksydacyjnego

    Analizuje spożycia antyoksydantów wśród biegaczy, badam ich wiedzę na temat stresu oksydacyjnego, który ma wpływ na wyniki w sporcie.

    Podaj swój wiek

      Pytanie numer 1 z 25  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    Wybierz swoją płeć

      Pytanie numer 2 z 25

    Wpisz aktualną masę ciała

      Pytanie numer 3 z 25



    Określ swój wzrost [cm]

      Pytanie numer 4 z 25



    Wskaż dystans biegu, który przebiegłeś/przebiegłaś w ostatnim czasie lub, który zamierzasz przebiec w najbliższym czasie:

      Pytanie numer 5 z 25



    1. Wykształcenie (proszę wskazać aktualne zdobyte wykształcenie):

      Pytanie numer 6 z 25  (odpowiedź na to pytanie jest wymagana)

    2. Ile kilometrów pokonuje Pani/Pan tygodniowo biegając?

      Pytanie numer 7 z 25

    3. Od jak dawna Pani/Pan biega regularnie?

      Pytanie numer 8 z 25

    4. Jak często Pani/Pan trenuje w skali tygodnia?

      Pytanie numer 9 z 25

    5. Czy trenuje Pani/Pan inne dyscypliny sportu?

      Pytanie numer 10 z 25

    6. Czy zna Pani/Pan pojęcie stresu oksydacyjnego?

      Pytanie numer 11 z 25

    7. Wskaż definicję stresu oksydacyjnego:

      Pytanie numer 12 z 25

    8. Czy stres oksydacyjny wpływa na wyniki sportowe?

      Pytanie numer 13 z 25

    9. Czy wie Pani/Pan, czym są wolne rodniki tlenowe?

      Pytanie numer 14 z 25

    10. Czy zna Pani/Pan definicję antyoksydantów? Proszę wskazać poprawną:

      Pytanie numer 15 z 25

    11. Wskaż naturalne źródła antyoksydantów (pytanie wielokrotnego wyboru):

      Pytanie numer 16 z 25

    12. Wskaż czynniki wpływające na wytwarzanie wolnych rodników tlenowych w organizmie (pytanie wielokrotnego wyboru):

      Pytanie numer 17 z 25

    13. Wskaż skutki nadmiaru wolnych rodników dla organizmu:

      Pytanie numer 18 z 25

    14. Czy Twoja dieta zawiera odpowiednią ilość antyoksydantów?

      Pytanie numer 19 z 25

    15. Określ, które z podanych związków wykazują działanie antyoksydacyjne

      Pytanie numer 20 z 25

      Wykazuje działanie antyoksydacyjne Nie wykazuje działania antyoksydacyjnego
    Nasycone kwasy tłuszczowe
    Kwasy DHA i EPA
    Kwas fitynowy
    Kwas szczawiowy
    Kwas foliowy
    BCAA
    Karnityna
    Polifenole
    Magnez
    Wapń
    Żelazo
    Miedź
    Selen
    Witamina D
    Witamina A
    Witamina C

    16. Czy obórka termiczna wpływa na zawartość antyoksydantów w żywności?

      Pytanie numer 21 z 25

    17. Określ, czy przyjmujesz wskazane poniżej preparaty w formie suplementu diety:

      Pytanie numer 22 z 25

      Przyjmuję Nie przyjmuję
    Witamina C
    Witamina E
    Witamina A
    Witamina D
    Żelazo
    Wapń
    Magnez
    Probiotyk
    L-karnityna
    Kreatyna
    Kofeina
    BCAA
    Białko serwatkowe
    Kolagen

    18. Określ częstotliwość spożycia w swojej diecie następujących produktów:

      Pytanie numer 23 z 25

      Kilka razy dziennie Codziennie Kilka razy w tygodniu Raz w tygodniu Kilka razy w miesiącu Raz w miesiącu Nigdy
    Warzywa pomarańczowe (np. pomidor, dynia, papryka czerwona)
    Warzywa liściaste (np. szpinak, jarmuż, natka pietruszki, sałata)
    Warzywa kapustne (brokuł, kalafior, brukselka, kapusta)
    Ziemniaki
    Owoce cytrusowe (np. cytryna, pomarańcza, mandarynka, grejpfrut)
    Owoce jagodowe (np. borówki, jagody, truskawki, żurawina, porzeczki)
    Tradycyjne polskie owoce (jabłka i gruszki)
    Owoce pestkowe (np. wiśnie, czereśnie, nektarynki, brzoskwinie)
    Banany
    Ryby tłuste (np. łosoś, makrela, śledź)
    Ryby chude (np. dorsz, morszczuk, mintaj)
    Orzechy brazylijskie
    Orzechy włoskie
    Pestki dyni
    Pestki słonecznika
    Goździki
    Cynamon
    Oregano
    Kurkuma
    Rozmaryn
    Kakao gorzkie
    Czekolada gorzka
    Czekolada mleczna
    Czekolada biała

    19.Określ częstotliwość spożycia w swojej diecie następujących napoi:

      Pytanie numer 24 z 25

      Kilka razy dziennie Codziennie Kilka razy w tygodniu Raz w tygodniu Kilka razy w miesiącu Raz w miesiącu Nigdy
    Kawa
    Czarna herbata
    Biała herbata
    Zielona herbata
    Napary ziołowe
    Soki owocowe
    Smoothie przygotowane w domu
    Piwo
    Wino czerwone

    20. Wskaż, jaką wodę spożywasz najczęściej:

      Pytanie numer 25 z 25




    Pozostałe usługi

    • Zbieranie ocen produktów, usług, nazw, reklam
    • Sprawdzanie satysfakcji klientów z usług i produktów
    • Ocena szkoleń i kursów, ocena postępów prac