Badania ankietowe online: badania rynku, badania marketingowe.
65 tys.
respondentów w bazie
25 tys.
firm i instytucji
30 tys.
badań rocznie
Przypomnij hasło
Rejestracja
pl
de
Utwórz nową ankietę
PKBŻ- Morawica 2024
poziom kultury bezpieczeństwa żywności
Profil respondenta
Pytanie numer
1
z 40
PRACOWNIK PRODUKCJI
KIEROWNICTWO
PRACOWNIK UTRZYMANIA RUCHU
PRACOWNIK DZ. TECHNOLOGICZNO-JAKOŚCIOWEGO
PRACOWNIK DZ SPEDYCJI/MAGAZYNU
PRACOWNIK ZAOPATRZENIA
PRACOWNIK BIUROWY
Płeć
Pytanie numer
2
z 40
KOBIETA
MĘŻCZYZNA
DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE (OGÓŁEM)
Pytanie numer
3
z 40
MNIEJ NIŻ ROK
1-2 LATA
3-7 LAT
8-12 LAT
13-20 LAT
PONAD 20 LAT
1. Kierownictwo przedsiębiorstwa czytelnie zdefiniowało cele dotyczące higieny żywności (pragnie sprzedawać bezpieczne produkty)
Pytanie numer
4
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
2. Kierownictwo przedsiębiorstwa stara się nieustannie, aby doskonalić higienę żywności
Pytanie numer
5
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
3. Kierownictwo przedsiębiorstwa motywuje pracowników, aby mieli na uwadze higienę
Pytanie numer
6
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
4.Kierownictwo przedsiębiorstwa słucha, jeśli mamy uwagi dotyczące higieny żywności (np. brudne pomieszczenia, niewłaściwa odzież ochronna, niedziałające sterylizatory, jeśli ktoś nie myje rąk)
Pytanie numer
7
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
5.Jeśli jest dużo pracy do wykonania, pracownicy współpracują ze sobą tak, by była ona zrealizowana szybko i właściwie jakościowo.
Pytanie numer
8
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
6.Wykwalifikowani pracownicy zapewniają pomoc w utrzymaniu higieny żywności pracownikom nowo zatrudnionym.
Pytanie numer
9
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
7.Wśród pracowników ostrzegamy się wzajemnie, aby uważać na higienę żywności
Pytanie numer
10
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
8.Zawsze jesteśmy kontrolowani przez przełożonych pod kątem przestrzegania zasad higieny żywności
Pytanie numer
11
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
9. Jesteśmy ostrzegani przez przełożonych w przypadku, gdy zasady higieny nie są przestrzegany
Pytanie numer
12
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
10.Przełożeni na bieżąco zapoznają pracowników z zasadami higieny żywności
Pytanie numer
13
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
11.Kierownictwo przedsiębiorstwa dyskutuje na temat żywności z pracownikami
Pytanie numer
14
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
12. Wszystkie informacje o tym, jak utrzymywać higienę żywności są dostępne lub udokumentowane na stanowisku pracy (np. plakaty jak prawidłowo zakładać odzież ochroną, jak myć ręce ….)
Pytanie numer
15
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
13.Przełożeni dostarczają wskazówek jak zapewnić higienę żywności
Pytanie numer
16
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
14.Możemy zawsze podyskutować ze współpracownikami na temat problemów dotyczących higieny żywności
Pytanie numer
17
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
15.Przełożeni zachęcają nas do przekazywania sugestii na temat doskonalenia
Pytanie numer
18
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWAIE TAK
16. Pracownicy mogą otwarcie dyskutować o wszystkim, co może wpływać na higienę żywności
Pytanie numer
19
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
17.Mam na uwadze higienę żywności, bo myślę, że jest ważna
Pytanie numer
20
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
18.Bezpieczeństwo żywności jest ważne
Pytanie numer
21
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
19.Staram się przestrzegać zasad higieny żywności
Pytanie numer
22
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
20.Przestrzegam zasad higieny żywności, bo jestem za to odpowiedzialny
Pytanie numer
23
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RECZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
21.Jeśli istnieją problemy wpływające na higienę żywności, przełożony reaguje szybko i skutecznie
Pytanie numer
24
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
22.Kierownictwo przedsiębiorstwa podkreśla znaczenie higieny i bezpieczeństwa żywności
Pytanie numer
25
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
23.Swoje stanowisko pracy utrzymuje w czystości, ponieważ nie lubię bałaganu
Pytanie numer
26
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
24.Kierownictwo przedsiębiorstwa troszczy się o szkolenia i edukację pracowników w zakresie higieny żywności
Pytanie numer
27
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
25.Kierownictwo przedsiębiorstwa zabezpiecza wszystkie potrzeby finansowe, by wesprzeć higienę i bezpieczeństwo żywności
Pytanie numer
28
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
26.Wytyczne dotyczące higieny żywności są odpowiednie
Pytanie numer
29
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
27.Sprzęt służący zapewnieniu higieny i bezpieczeństwa żywności jest dostępny (np. umywalki, sterylizatory, okulary ochronne, czepki, rękawiczki itd. )
Pytanie numer
30
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
28.Miejsce pracy jest właściwe pod względem higieniczno-technicznym, aby utrzymać higienę żywności
Pytanie numer
31
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
29.Zawsze mam dość czasu, aby przestrzegać zasad higieny żywności, nawet jeśli jest dużo pracy do wykonania
Pytanie numer
32
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
30.Liczba pracowników w miejscu pracy jest właściwa, aby zapewnić higienę żywności
Pytanie numer
33
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
31.Zagrożenia higieny są pod kontrolą
Pytanie numer
34
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
32. Jesteśmy świadomi zagrożeń higieny żywności w przedsiębiorstwie
Pytanie numer
35
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
33. Jeśli nie są przestrzegane zasady higieny żywności, jesteśmy upominani przez przełożonych
Pytanie numer
36
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
34.Szkolenia dotyczące higieny żywności dostarczają mi wymaganej wiedzy, koniecznej w mojej pracy
Pytanie numer
37
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
35.Wiedza uzyskana na szkoleniach dotyczących higieny żywności wystarcza, aby zapewnić tę higienę
Pytanie numer
38
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
36.W moim przedsiębiorstwie szkolenia dotyczące higieny żywności odbywają się wystarczająco często
Pytanie numer
39
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
37. Szkolenia dotyczące higieny żywności są zrozumiałe
Pytanie numer
40
z 40
ZDECYDOWANIE NIE
RACZEJ NIE
NIE WIEM
RACZEJ TAK
ZDECYDOWANIE TAK
« poprzednie pytanie
Dodaj
następne pytanie »